نقد و بررسی لنز Canon 35mm F1.4L II USM

نقد و بررسی  لنز Canon 35mm F1.4L II USM

 

شرکت کانن در حال به روز رسانی محصولات قدیمی خود است و لنز های Mark II در به روز رسانی های جدید ویژگی ها و قابلیت های جدیدی به دست می آورند . بسیاری از لنز های درجه ۱ و مطرح در رده خود ، به استاندارد  های جدیدی دست یافته و در این بین Canon EF 35mm F1.4L USM MkII نیز با استاندارد های جدید به بازار ارایه می شود .

مدل Mark II که از سال قبل به بازار عرضه شده است جایگزین مدل Mark I  است که از سال 1998 موجود بوده است . در این بررسی ، نتایج استفاده از لنز Canon EF 35mm F1.4L USM MkII بر روی بدنه 51 مگاپیکسلی دوربین Canon 5DS ارایه می شوند . لنز جدید Canon EF 35mm F1.4L USM MkII  به لحاظ ویژگی های کلی دارای اشتراکات زیادی با مدل قبل از خود است و این دو لنز در بسیاری از مشخصات اصلی شباهت بسیار زیادی با یکدیگر دارند . عمده تغییرات به وجود آمده در مدل جدید در رابطه با کیفیت تصویر نهایی ، افزایش اندازه ، وزن و قیمت می باشد .

ویژگی های اصلی :

طراحی اپتیکال جدید با 14 عدسی در 11 گروه

یک شیشه عدسی UD و دو سطح کروی

لایه های اپتیک BR جدید

دیافراگم 9 تیغه ای مدور

افزایش وزن به میزان 31 درصد و افزایش طول به میزان 23 درصد

ساختار بدنه مقاوم در برابر رطوبت و شرایط اقلیمی

قیمت خرده فروشی در بازار 1799 دلار

در رابطه با این لنز ، شرکت کانن اقدام به باز طراحی اپتیکال و ساختار مکانیکی لنز نموده است و در بسیاری از بخش ها نسبت به مدل قبل تغییراتی به وجود آورده است . در این لنز نیز همانند مدل مارک 1 ، حداقل فاصله فوکوس 28 سانتیمتر می باشد . در مدل مارک 2 ، حالت تثبیت تصویر  ( IS) وجود ندارد و در مقابل این گزینه ی است که به Canon 35mm F2 IS USM  افزوده شده است .

زاویه دید :

فاصله کانونی 35 میلیمتر یک زاویه دید 63 درجه را بر روی دوربین های فول فریم پدید می آورد . بر روی دوربین های APS-C یک فاصله کانونی 35 میلیمتری ، میدان دید 42 درجه ای را فراهم می آورد

Principal specifications

نوع لنز

پرایم

بیشترین اندازه

35mm FF

فاصله کانونی

35 mm

تثبیت تصویر

No

مانت

Canon EF

دیافراگم

بازترین دیافراگم

F1.4

کمترین دیافراگم

F22

حلقه دیافراگم

خیر

تعداد تیغه های دیافراگم

9

ویژگی های اپتیک

عدسی ها

14

گروه ها

11

فوکوس

کمترین فاصله فوکوس

0.28 m (11.02″)

بیشترین بزرگنمایی

0.21×

اتوفوکوس

بله

نوع موتور

Ring-type ultrasonic

حالت دستی تمام وقت

بله

روش فوکوس

داخلی

شاخص فاصله

Yes

شاخص DOF

Yes

ویژگی های فیزیکی

وزن

760 g (1.68 lb)

قطر

80 mm (3.15″)

طول

106 mm (4.17″)

درزگیری

بله

رنگ

سیاه

 

به دلیل افزایش تعداد عدسی ها و استفاده از ساختار بدنه مقاوم تر ، وزن و اندازه ابعاد این لنز به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته است و همانگونه که پیش از این نیز بیان شد به لحاظ وزن 31 درصد و به لحاظ اندازه طولی 21 درصد نسبت به مدل mark i افزایش وزن و حجم داشته است .

از لحاظ ساختار خارجی بدنه ، برای کاهش وزن کلی از جنس پلاستیک استفاده شده است اما به طور کلی ساختار کیفی لنز یک سطح بالاتر رفته است و با توجه به جزییات و مهندسی به کار رفته در بخش های مهم لنز ، این لنز به گونه ای طراحی شده است که مقاومت بیشتری داشته باشد . بنا بر نظر بیشتر کارشناسان ، مقاومت در برابر شرایط اقلیمی و ساختار مکانیکی لنز تا حد بسیار زیادی تقویت شده اند .

عملکرد و حمل و نقل :

افزایش وزن و ابعاد لنز در زمان کار بر روی دوربین چندان به چشم نمی آیند . Canon EF 35mm F1.4L USM MkII از یک حالت تعادل بسیار خوب و قابلیت حمل و نقل آسان بر روی دوربین های فول فریم برخوردار است و قابلیت های کامل خود را بر روی یک بدنه فول فریم مثل 5D mark III  به خوبی نشان می دهد . موتور اتوفوکوس این لنز از نوع حلقه ای اولتراسونیک است و در تست های انجام شده بیشترین سرعت اتوفوکوس آن 0.3 ثانیه برآورد شده است . در واقع سرعت اتوفوکوس این لنز مقداری افزایش یافته است اما در حالت کار  با استفاده از دکمه AF پشت دوربین ، این افزایش سرعت چندان به چشم نمی آید . سرعت فوکوس این لنز بسیار بالاست و تنها صدایی که در زمان فوکوس آن به گوش می رسد صدای قفل اتوفوکوس بر روی شارپ ترین بخش سوژه است .

فوکوس دستی تمام وقت با استفاده از یک رینگ فوکوس نرم و روان در دسترس می باشد . کمترین فاصله فوکوس دهی در حالت دستی 28 سانتیمتر بر روی سنسور های متعارف و 13 سانتیمتر از پیشانی لنز برآورد می شود . تغییر وضعیت فوکوس دستی و خودکار با استفاده از دکمه تغییر وضعیت فوکوس قابل اتجام است و جلقه فوکوس با گردش 150 درجه از نزدیکترین فاصله تا بی نهایت قادر به کار می باشد .

ساختار اپتیک

14 عدسی در 11 گروه بیشترین تعداد به کار رفته نسبت به هر نوع لنز 35 میلیمتری دیگر می باشد و نزدیک ترین رقیب این لنز یعنی Sigma 35mm F1.4 Art دارای 13 عنصر در 11 گروه می باشد . ساختار اپتیک لنز را در تصویر زیر مشاهده می نمایید .

شارپنس

این لنز دارای حالت شارپ بسیار بالایی است و شارپ ترین لنز 35 میلیمتری f1.4 به شمار می آید . همچنین در تست های انجام شده ، این لنز به عنوان شارپترین لنز در فاصله کانونی کمتر از 200 میلیمتر شناخته شده است . به لحاظ حالت شارپ

Canon EF 35mm F1.4L در یک رقابت تنگاتنگ با لنز Otus 55mm F1.4 ساخت شرکت زایس قرار دارد و از Sigma 35mm F1.4 Art پیشی گرفته است .

در تست های انجام شده با استفاده از بدنه 51 مگاپیکسلی 5DSR کیفیت تصویر Canon EF 35mm F1.4L در تمام طول فریم در حد بسیار بالایی قرار دارد

محو پس زمینه

توانایی حالت شارپ لنز در بازترین دیافراگم به همراه قدرت محو پس زمینه آن ،  از این لنز ، یک ابرقدرت می سازد . محو کردن پس زمینه که آنرا به نام حالت بوکه می شناسیم ، فرایندی پیچیده و در برگیرنده چندین فاکتور است اما کم کردن عمق میدان ؛ احتمالا واضح ترین تعریفی است که برای این حالت می توان بیان نمود . کیفیت بوکه ها به میزان زیادی به نوع سوژه مورد استفاده بستگی دارد اما انتقال و گذار از هایلایت به نواحی سایه و حرکت از فوکوس به سمت نواحی خارج از فوکوس با استفاده از این لنز به نرمی انجام می شود . Canon EF 35mm F1.4L با برخورداری از یک دیافراگم 9 تیغه مدور نسبت به مدل هشت تیغه ای پیش از خود بوکه های نرم تری را فراهم می آورد .

نتیجه گیری نهایی :

این یک لنز سریع با قدرت شارپ بسیار بالا است که در تمام دیافراگم ها و در تمامی طول کادر فاقد هر گونه اعوجاج است . کیفیت بالاتر این لنز در مقایسه باسایر رقبا به قیمت افزایش وزن و قیمت این لنز تمام می شود  . لنز های مشابه به لحاظ کیفیت و با برخورداری از قابلیت تثبیت تصویر در بازار موجود می باشند اما عملکرد کلی Canon EF 35mm F1.4L باعث می شود تا در بین تمامی رقبا از جایگاه منحصر به فردی برخوردار باشد .

نظرات